”Există un mare potenţial economic încă neexploatat de oamenii de afaceri din cele două ţări, fapt confirmat de dinamica schimburilor comerciale, cu exporturi şi importuri în creştere”, a spus Verbitsky, citat de Agerpres. În actualul context economic, oamenii de afaceri resimt nevoia de a găsi şi alte pieţe de desfacere şi doresc să reia contactele cu parteneri tradiţionali. ”Avem o problemă de încredere în ceea ce priveşte relaţiile dintre oamenii de afaceri din cele două ţări. Schimburile bilaterale sunt afectate de faptul că nu există un nivel optim de încredere între cei care dezvoltă afaceri”, a precizat Georgian Pop, preşedintele grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina din Camera Deputaţilor. Regimul de acordare a vizelor reprezentanţilor firmelor ucrainene este una dintre cele mai des invocate piedici în dezvoltarea relaţiilor economice.
”Trebuie să privim foarte atent la sectorul energetic pentru că s-a făcut destul de puţin în acest domeniu. În România, energia verde se utilizează foarte bine şi am vrea să folosim această experienţă. Trebuie însă să ne cunoaştem mai bine, iar participarea gratuită la o serie de târguri despre conservarea energiei din România ar fi un bun prilej”, a spus și Vasiliy Liahovich, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cernăuţi. Potrivit lui Dumitru Cheregi, reprezentantul Consulatului General al României la Odesa,
balanţa schimburilor comerciale dintre România şi Ucraina este, poate, cea mai echilibrată, dar este nevoie de o diversificare o sectoarelor de cooperare.
”Din cele peste două miliarde de dolari cât reprezintă schimburile noastre bilaterale, produsele petroliere au o pondere de 40%. Sperăm că Ucraina îşi va păstra obiectivul economic de apropiere de UE”, a spus acesta, citat de Agerpres. Din Ucraina, la eveniment au participat companii de prim rang din domeniul generării şi distribuţiei de energie, din domeniul mineritului, producători de echipamente pentru energie convenţională şi regenerabilă.
Peste 2 mld. dolari, schimburile economice româno-ucrainiene, în 2011
24 mai 2012, 16:54
Ultima modificare în 24 mai 2012, 19:54
Schimburile economice bilaterale dintre România şi Ucraina au atins, în 2011, un maxim istoric de peste două miliarde de dolari, existând, în continuare, premise de creştere, a declarat, joi, Yuriy Verbitsky, consilier al Ambasadei Ucrainei în România, la Forumul economic româno-ucrainean cu tema ”Energia - domeniu de interes regional”.
Etichete: energiei,
schimburi comerciale,
ucraina
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook