Peste 2.000 de persoane au petrecut noaptea trecută blocate în tunelul Canalului Mânecii, după ce cinci trenuri Eurostar s-au defectat din cauza vremii nefavorabile.

Cele cinci trenuri Eurostar, care veneau din Bruxelles şi Paris, au cedat pe măsură ce au lăsat în urmă aerul rece din Nordul Franţei pentru a intra în tunel, unde temperatura era mult mai ridicată. Reprezentanţii companiei de transport au explicat că din cauza schimbării bruşte de temperatură a fost afectată partea electrică a trenurilor.

O parte dintre pasageri au fost evacuaţi la puţin timp, însă cei mai mulţi au petrecut ore bune în trenuri, unii dintre aceştia fiind deja pe drum de peste 15 ore. În momentul de faţă, deşi a mai rămas un tren blocat în tunel, nu mai are niciun pasager.

Astăzi de dimineaţă, compania transportatoare a anunţat că circulaţia trenurilor Eurostar, care fac legătura între Paris şi Londra, este suspendată până mîine. „Eurostar şi-a anulat toate serviciile sâmbătă dimineaţă, până la prânz, din cauza condiţiilor meteorologice dificile”, se arata într-un comunicat anterior al companiei. „Restul zilei (de sâmbătă) şi până duminică serviciile Eurostar ar urma de asemenea să fie grav perturbate”, avertiza compania.

SURSA: BBC