Peste 400 de fermieri din judeţul Vaslui trebuie să returneze la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) subvenţiile pe care le-au primit de la stat.

Potrivit reprezentanţilor APIA Vaslui, deşi unii fermieri au luat bani pentru lucrări agricole, suprafeţele de teren au rămas necultivate.

„Dacă este să ne referim la cei care au primit sume necuvenite de când am început această activitate, din 2007 şi până acum, putem spune că până la data la care discutăm au fost emise acte de recuperare pentru o sumă de 3,7 miliarde lei vechi. Prin emiterea actelor de control la terminarea procedurilor legale se ajunge la Administraţia Financiară, care recuperează aceste sume prin recuperare din drepturile pe care le au de ridicat de la noi, fermierii, de la an la an. Vor fi nemultumiţi, dar în momentul în care vin aici şi declară pământul pe care îl lucrează, trebuie să fie conştienţi că trebuie să spună adevărul, să nu mintă, pentru că sunt şi ei supuşi controlului“, a declarat Constantin Botez, directorul APIA Vaslui.

SURSA: Agerpres