Conducerea Ford România a anunţat în urmă cu o săptămână că va începe angajarea a 500 de persoane la fabrica de la Craiova.

Procesul de recrutare, care a început de marţi, se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni, până pe 13 aprilie, însă oficialii Ford vor analiza şi baza de date pe care şi-au format-o până acum şi în care există câteva mii de persoane.

Directorul de resurse umane al Ford România, Angella Alexander, a declarat, săptămâna trecută, că Ford va recruta în principal operatori de bază pentru liniile de producţie, dar în acelaşi timp compania este interesată şi de extinderea forţei de muncă prin aducerea unor specialişti de întreţinere.

În prezent la fabrica Ford de la Craiova lucrează 3.500 de angajaţi.

Ford a lansat pe 22 martie în România noul model B-MAX, fabricat la Craiova, care poate fi comandat de clienţii autohtoni începând cu 23 martie, livrările urmând să demareze la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august.

Lansat la salonul auto de la Geneva, la începutul acestei luni, B-MAX va deveni cea mai sigură maşină fabricată în România, fiind aşteptat să obţină 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP, şi este unul dintre cele mai avansate modele din punct de vedere tehnologic din Europa.

Ford estimează că va vinde în România 500 de automobile B-MAX în 2012 şi 2.000 de unităţi în 2013.