„Injectăm peste 5.000 de miliarde de dolari în economia mondială, ca parte a măsurilor de politică fiscală, economice şi a schemelor de garantare menite să contracareze impactul social, economic şi financiar al pandemiei„, se arată în comunicatul G20, potrivit agerpres.ro

Guvernatorii băncilor centrale şi miniştrii de Finanţe ai G20 vor coordona şi vor colabora strâns cu organizaţiile internaţionale pentru a dezvolta şi oferi „asistenţă financiară internaţională adecvată”.

Creșterea cererii de echipamente medicale

De asemenea, liderii G20 au anunţat că intenţionează să majoreze capacităţile de producţie pentru a face faţă cererii în creştere de echipamente medicale în timpul epidemiei.

„Suntem extrem de îngrijoraţi de riscurile semnificative cu care se confruntă toate ţările, în special ţările cele mai sărace şi cele în curs de dezvoltare, în Africa şi alte state insulare mici, iar refugiaţii se confruntă cu „riscuri specifice”, se arată în comunicatul G20.

Oficialii G20 s-au angajat să menţină fluxul transfrontalier de bunuri şi servicii, să rezolve perturbările care afectează lanţurile globale de aprovizionare şi să faciliteze comerţul internaţional.

Un „summit de urgenţă” al G20, consacrat luptei împotriva pandemiei de coronavirus, a avut loc joi prin videoconferinţă, sub preşedinţia regelui Salman al Arabiei Saudite. Celor mai mari 20 de economii mondiale li s-au alăturat alte ţări afectate de coronavirus, precum Spania, Iordania, Singapore sau Elveţia, dar şi lideri ai unor organizaţii internaţionale, ca Naţiunile Unite, Banca Mondială, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi a Comerţului (OMC).