Anterior, Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a anunţat la rândul său că următoarea rundă de teste de stres ce vor fi derulate în rândul celor mai importante bănci din Uniunea Europeană va avea loc în primul trimestru al anului următor, iar rezultatele vor fi anunţate în cursul celui de al treilea trimestru. 

'Vom utiliza criteriile EBA pentru a stabili amploarea exerciţiului. În opinia mea va fi vorba de aproximativ 50-60 de bănci, cele mai importante pentru astfel de teste de stres', a declarat Daniele Nouy, preşedintele Consiliului de supervizare din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE), într-un interviu acordat postului finlandez de televiziune YLE. 

În 2014, BCE a testat un număr de 130 de bănci din zona euro, într-un exerciţiu de amploare destinat să îmbunătăţească încrederea în acest sector, înainte ca BCE să preia atribuţiile de supervizor bancar în zona euro, începând din luna noiembrie a anului trecut. 

Un test de rezistenţă este o simulare a mai multor scenarii diferite de criză financiară prin care poate fi testată soliditatea instituţiilor bancare.

AGERPRES