Un sondaj facut in urma anuntului de inchidere a fabricii Nokia din Germania, releva faptul ca jumatate din germani nu vor sa detina un telefon marca Nokia, potrivit saptamanalului Stern.

Sondajul arata ca 56% din germani nu vor sa cumpere pe viitor un telefon produs de Nokia, iar 68% din cei chestionati au declarat ca inchiderea fabricii Nokia din Bochum va avea mai mult ca sigur consecinte negative de durata.

Oficiali ai companiei finlandeze au afirmat ca sunt constienti ca relocarea fabricii in Romania va influenta vanzarile marcii in Germania, insa aceasta decizie a fost luata din cauza costurilor de productie ridicate din Germania, in special din cauza mainii de lucru scumpe.

La randul sau, "boss-ul" Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, a declarat in cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung ca intelege comportamentul consumatorului german, insa a subliniat ca oricum nimeni nu va mai putea cumpara un telefon mobil concurent "Made in Germany", intrucat Nokia era singura companie care mai mentinea productia in Germania.

Data: 23 ianuarie 2008

Sursa: Forbes