Mai mult de jumătate dintre românii ar avea de suferit de pe urma unor eventuale concedieri masive în sistemul bugetar, conform celui mai nou sonaj realizat de site-ul de recrutare MyJob.ro.

52,15% dintre participanţii la studiu au declarat că eventualele concedieri în rândul bugetarilor ii va afecta, fie direct, fie indirect. Astfel, dintre aceştia, 29,39% sunt funcţionari publici care se tem că vor fi trimişi în somaj. În acelaşi timp, 14,08% au cel puţin un membru al familiei care va rămâne fără loc de muncă, iar 8,68% vizau un job în administraţia centrală sau locală.

Conform aceluiasi sondaj, doar 3,47% dintre bugetari declară că au siguranţa locului de muncă, în timp ce 29,87% dintre respondenţi lucrează în sistemul privat şi consideră că disponibilizările bugetare nu îi vor afecta.

De asemenea, studiul arată că cel mai mult se tem că îşi vor pierde jobul tinerii cu vârste între 21 şi 30 de ani (54% dintre respondenţi), urmaţi de cei aflaţi între 31 şi 45 de ani (29%).

Cu toate acestea, un procent de 14,51% dintre respondenţi au declarat că reducerea aparatului administrativ este o bună masură anti-criză.

Sondajul MyJob a fost realizat la nivel naţional, pe un eşantion de 4.205 persoane în perioada 1 – 10 septembrie.

SURSA: MyJob