Peste 600 de angajați din Ministerul Agriculturii au beneficiat în 2020 de spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, inclusiv așa numitul spor de antenă, valoarea totală a plăţilor suplimentare fiind de peste 4,04 milioane de lei
Măsurătorile care atestă existența condițiilor periculoase sau vătămătoare la locurile de muncă în cadrul MADR, au fost efectuate de Arexman Construct, aceeași firmă care a făcut măsurătorile în baza cărora aproape 100 de angajați ai ADP Sector 1 primesc spor de antenă, potrivit Hotnews.
Ministerul Agriculturii susține că „nu există spor de antenă, salariații din sectorul bugetar beneficiind de spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă”.
„Numărul mediu de angajați care a beneficiat de spor pentru condiții de muncă la nivelul anului 2020 a fost de 614. Valoarea sporului acordat în anul 2020 a fost de 4,040 mii lei. Măsurătorile care atestă existența condițiilor periculoase sau vătămătoare la locurile de muncă în cadrul MADR, au fost efectuate de Arexman Construct.
Aceste măsurători au fost expertizate, conform legii de Direcția de sănătate publică București, iar în baza buletinelor de expertizare a fost acordat sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă salariaților din cadrul MADR” a transmis ministerul, potrivit sursei citate.
Ministerul Agriculturii a plătit peste 4000 de euro pentru măsurarea câmpului electromagnetic
Ministerul Agriculturii, condus de Adrian Oroș, a plătit peste 4100 de euro firmei Arexman pentru măsurarea câmpului electromagnetic la locurile de muncă din minister.
Conform datelor din SEAP, contractul a vizat: determinarea câmpului electromagnetic pentru locurile de muncă din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – sediul central (168 camere structurate pe 3 nivele), Centrelor judetene de dezvoltare rurala din cadrul AM PNDR (15 centre ), Centrelor locale din cadrul AM POPAM si Directiei pentru Coordonarea Agentiilor de Plati a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (2 camere structurate la nivelul etajului 2 din imobilul situat pe str. Gradina cu Cai nr. 3ª, sector 5, Bucureşti).
De notat că măsurătorile ANCOM au fost făcute pe spațiul public în afara clădirii ADP Sector 1. Teoretic, în interior valorile câmpurilor electromagnetice ar trebui să fie cu mult mai mici, deoarece intervine și atenuarea dată de zidurile clădirii.
Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin