"Prin lansarea programului de conversie a creditelor în CHF, ne-am propus să le oferim clienţilor noştri una dintre cele mai competitive soluţii de pe piaţă. Fiecare client a primit o ofertă personalizată, în funcţie de tipul său de credit, anul în care a fost acordat şi rata iniţială a dobânzii", a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank România.
Reprezentanţii băncii precizează că discounturile aplicate creditelor în CHF prin programul de conversie au fost preferate de către clienţi, în comparaţie cu rezultatele posibile ale unui caz în instanţă, care ar fi implicat un interval de timp mult mai lung de soluţionare, costuri suplimentare pentru clienţi, precum şi riscul ridicat de a obţine reduceri mult mai mici sau chiar riscul potenţial de pierderi.
Prin urmare, un număr de 879 de contracte de creditare implicate în litigii cu banca au fost convertite şi, datorită acestei acţiuni, disputele dintre cele două părţi au fost încheiate în mod amiabil. În plus, instanţa a stabilit 386 de decizii finale pentru reconcilierea părţilor implicate. Pentru 71% dintre litigiile cu banca, reducerile oferite de către OTP Bank prin programul de conversie au fost mai mari decât sumele obţinute în instanţă.
"Numărul atât de mare de clienţi interesaţi de programul de conversie a creditelor în CHF demonstrează că am avut reacţia pozitivă corectă la una dintre cele mai importante nevoi ale clienţilor noştri. Discountul mediu oferit pentru conversia creditelor în CHF a fost de 21,2%. Este important să menţionăm că, pentru discounturile oferite prin programul de conversie, ne-am asumat un efort financiar de aproximativ 425 de milioane de lei", a precizat Constantin Mareş, Manager de Proiect al Programului de Conversie, OTP Bank România.
OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, care oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice. AGERPRES