Peste 8.600 de locuri de muncă au fost înregistrate, la nivel naţional, pentru Bursa locurilor de muncă destinată absolvenţilor, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Iaşi, Buzău, Satu Mare şi Giurgiu, informează, marţi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Potrivit ANOFM, la nivelul întregii ţări au fost înregistrate, până marţi, 8.680 de locuri de muncă care vor fi oferite prin Bursa locurilor de muncă pentru absolventi, care va fi
Peste 8.600 de locuri de muncă au fost înregistrate, la nivel naţional, pentru Bursa locurilor de muncă destinată absolvenţilor, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Iaşi, Buzău, Satu Mare şi Giurgiu, informează, marţi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Potrivit ANOFM, la nivelul întregii ţări au fost înregistrate, până marţi, 8.680 de locuri de muncă care vor fi oferite prin Bursa locurilor de muncă pentru absolventi, care va fi organizată la nivel naţional, vineri.
Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite în Bucureşti (1.911), Iaşi (636), Buzău (519), Satu Mare (339), Giurgiu (323), Bacău (318), Mureş (304), Alba (283), Gorj (231), Vaslui (203), Caraş-Severin (202) şi Suceava (200).
Până acum, 956 de agenţi economici şi-au anunţat participarea la evenimentul care se va desfăşura în 89 de agenţii judeţene şi locale pentru ocuparea forţei de muncă.
911 joburi pentru persoanelor cu studii superioare
Potrivit ANOFM, doar 911 dintre locurile de muncă înregistrate sunt adresate persoanelor cu studii superioare, de lungă şi scurtă durată, iar 15 dintre posturi sunt pentru tinerii cărora li se adresează Legea 116/2002, privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale.
Principalele meserii aferente locurilor de muncă destinate persoanelor fără studii superioare sunt: confecţioner îmbrăcăminte, agent pază şi ordine, agent asigurare, şofer, vânzător, lucrător comercial, operator, casier, tâmplar,electrician sau lăcătuş.
Principalele ramuri de activitate în care sunt oferite locuri de muncă persoanelor fără studii superioare sunt: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.234), comerţ cu amănuntul (767), construcţii de clădiri (599), activităţi de investigaţie şi protecţie (558), activităţi de asigurări, reasigurări (446), industria alimentară (397), transporturi terestre (341), fabricarea produselor textile (267), industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal (226).
Agentii de asigurare şi economiştii, cei mai căutaţi
În cazul persoanelor cu studii superioare, majoritatea locurilor de muncă oferite sunt destinate agenţilor de asigurare, economiştilor, inspectorilor, consilierilor financiar bancari, reprezentanţilor de vânzări, directorilor, proiectanţilor sau farmaciştilor.
Astfel, principalele ramuri de activitate în care sunt oferite locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare sunt: activităţi de asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii (264), fabricarea autovehiculelor de transport rutier (82), activităţi de servicii privind forţa de muncă (72), activităţi de arhitectură şi inginerie (44), activităţi auxiliare pentru intermedieri financiare (40).
SURSA: Mediafax