Andrei Baciu, noul președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), a venit cu vești noi în ceea ce privește procentajul populației adulte vaccinate împotriva coronavirusului.
Peste jumătate din populația adultă a României s-a vaccinat anti-COVID. Andrei Baciu: Eforturile CNCAV continuă până în ultima zi de funcționare
Andrei Baciu a anunțat că procentul populației adulte vaccinate este de 51%, precizând, de asemenea, că peste un milion de oameni au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie.
”Am convocat azi (joi n.r.) prima ședință a CNCAV în calitate de președinte, cu o agendă axată pe transferul activității de vaccinare către medicii de familie și pe demersurile logistice necesare închiderii centrelor de vaccinare anti-COVID-19. Am discutat împreună cu colegii din echipa Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea despre asigurarea unei tranziții fără sincope, astfel încât vaccinul să fie în continuare disponibil pentru orice persoană eligibilă și care dorește să se vaccineze.
Reamintesc că vaccinarea funcționează de mai multă vreme în paralel (la centrele de vaccinare organizate de CNCAV și la cabinetele medicilor de familie), existând acum 3.177 de medici de familie care vaccinează în toată țara. Scopul nostru pentru următoarele săptămâni este să transferăm integral vaccinarea la cabinetele medicilor de familie”, a precizat noul președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).
Peste 8 milioane de români s-au vaccinat până la data de 1 martie 2022
Andrei Baciu a mai spus că un număr de peste 8 milioane de români au ales să se vaccineze împotriva COVID până la data de 1 martie 2022, subliniind că eforturile CNCAV continuă până în ultima zi de funcționare.
”Procentul populației adulte vaccinate e de 51%. În același timp, peste 1 milion de români au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie. Eforturile CNCAV continuă până în ultima zi de funcționare, cu același profesionalism și cu aceeași atenție la detalii care au asigurat și până acum, la un bun nivel, infrastructura necesară vaccinării în România.
E o experiență extrem de importantă pentru sistemul public de sănătate, una pe care o vom folosi pentru a moderniza în continuare acest sistem. Sunt multe lecții învățate din acest proiect nou, pus la punct într-un termen foarte scurt și cu un efort logistic imens.
Ne-am adaptat din mers, am căutat constant să îmbunătățim lucrurile – atât în centrele de vaccinare, cât și pe platforma pentru programarea online sau în comunicarea cu oamenii”, a declarat Andrei Baciu.