Ungaria anunță Noua Ordine Mondială! Budapesta pregătește noua eră. Va fi de neoprit

Ungaria

SURSA FOTO: Facebook, Szijjártó Péter

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a susținut un discurs, miercuri, 21 februarie, la New Delhi, unde și-a împărtășit viziunea asupra evoluției realităților politico-sociale ale prezentului.

Péter Szijjártó anunță „era conectivității”

Péter Szijjártó afirmă că discrepanța dintre discursul politic și realitate, care este în prezent prea amplă, trebuie să fie diminuată în cel mai scurt timp posibil.

Ministrul ungar de externe a declarat miercuri, la New Delhi, că aceasta reprezintă una dintre premisele pentru ca lumea să intre în era conectivității.

Conform unei declarații făcute publice de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, Péter Szijjártó a susținut un discurs în cadrul sesiunii plenare la nivel ministerial a conferinței de afaceri și durabilitate organizată de Confederația Industriei Indiene.

În discursul său, el a evidențiat în primul rând dificultățile serioase din ultimii ani, subliniind că societatea se află în prezent într-o eră a incertitudinii și a pericolelor.

Potrivit ministrului, economia globală a fost de mai multe ori profund perturbată în ultima perioadă. Acest lucru a condus la emergența unei noi ordini a lucrurilor.

Pe de o parte, ca urmare a pandemiei de coronavirus, lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte, iar fabricile au fost nevoite să închidă.

Conflictul militar din Ucraina și sancțiunile impuse ca urmare a acestuia au creat obstacole semnificative. Mai ales pentru cooperarea eurasiatică. Războiul a dus la desființarea modelului de dezvoltare ce se bazase pe combinația între resursele energetice rusești ieftine și tehnologiile avansate occidentale.

Oficialul ungar a subliniat că multe state europene achiziționează acum surse alternative de energie sau utilizează intermediari terți pentru a cumpăra transportatori de energie din Rusia.

Ministrul ungar a făcut referire și la impactul economic al conflictului din Orientul Mijlociu. El a menționat că paralizarea Canalului Suez a condus la o creștere a imprevizibilității, duratei și costurilor transportului de mărfuri de la Est la Vest.

Ministrul de Externe din Ungaria (SURSA FOTO: Facebook, Szijjártó Péter)

Ungaria susține „conectivitatea” în defavoarea creării unor noi blocuri economice

Europa nu își dorește să se confrunte cu un alt element extern care ar putea reînvia creșterea prețurilor, mai ales după o perioadă de inflație accelerată.

Toate aceste confruntări și presiuni poartă în ele un risc considerabil, și anume reapariția blocurilor economice la nivel internațional

Cu toate acestea, așa cum este cunoscut, Europa Centrală a suferit pierderi din cauza acestor situații în trecut. Chiar și Ungaria a traversat patruzeci de ani în care a fost „oprimată de Est și ignorată de Vest”.

Datorită acestor motive, Ungaria continuă să susțină conectivitatea în locul formării unor noi blocuri economice.

Péter Szijjártó a adăugat că există două cerințe principale pentru ca această eră a conectivității să se materializeze, niciuna dintre ele nefiind ușoară.

Una dintre acestea este restabilirea respectului reciproc în politica internațională, în timp ce cealaltă presupune înlocuirea ipocriziei și a ideologizării cu bunul simț și raționalitate în gestionarea chestiunilor practice.

„Decalajul dintre comunicarea politică și realitate trebuie redusă rapid și semnificativ, deoarece în prezent este prea mare”, a precizat ministrul ungar.

Europa, principalul cumpărător de țiței de origine indiană

Ministrul ungar a oferit trei exemple în acest sens. El a menționat că unii dintre colegii săi din Europa discută despre divizarea economiilor între est și vest. Totodată, cele mai mari companii din industria auto europeană sunt complet dependente de furnizorii lor din est.

În altă ordine de idei, el a adus în discuție și interdicția importurilor de petrol rusesc. Ministrul a precizat că proporția importurilor rusești în India a crescut de la 0,2% la 30%.

Între timp, Europa a devenit cel mai mare consumator de petrol indian. De asemenea, Szijjarto a remarcat că Rusia a devenit cel mai important furnizor de uraniu al Statelor Unite. În ciuda presiunii crescute de a încheia colaborarea nucleară cu rușii.

Pe durata președinției ungare a Uniunii Europene în acest an, Executivul își propune să încurajeze colaborarea economică cu India.

Ministrul ungar de externe a subliniat că obiectivul este să se reia negocierile pentru un acord de liber schimb. Totodată, să se demareze discuțiile privind un acord de protecție a investițiilor și recunoașterea indicilor geografici.