Așadar, ministrul social-democrat a explicat că nu este interesat de tăieri, ci de „rodul muncii”, iar el nu umblă niciodată „cu cuţitul” la el.

„Eu cu cuţitul nu sunt niciodată cu el la mine. Sunt cu instrumentele care îmi asigură să fac mai mult, să realizez mai mult. Nu mă preocupă tăierile, ci mă preocupă munca şi rodul muncii. Iar rodul muncii îl căutăm la fiecare şi îl găsim, în condiţiile în care avem şi dorinţa dar şi fapta cu noi”, a declarat Petre Daea la Antena 3, atunci când a fost întrebat dacă este de acord ca planul de reducere a cheltuielilor pentru bugetari.

Petre Daea a dezbătut și situația creată de importurile din Ucraina

De asemenea, acesta a spus și că a participat la o videoconferință cu omologii săi din Polonia, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia şi Ungaria, unde a fost dezbătută situaţia creată de importul produselor agroalimentare din Ucraina.

„Iată de ce şi ieri şi astăzi sunt la muncă. Şi voi fi la muncă în continuare şi eu şi alţii, iar agricultorii au fost tot timpul la muncă, au întors brazda ţării ca să dea mâncare românilor. Acum am plecat de la Minister.

Am avut o întâlnire cu colegii din cele cinci ţări, ştiindu-se că există această grupă, echipă de intervenţie pentru nevoile pe care le avem din cauza conflictului din Ucraina, ţări din proximitatea cu focul deschis. Am avut o videoconferinţă să ne punem de acord ca să căutăm căile de rezolvare a acestei probleme extrem de importante şi nu uşor de rezolvat”, a mai spus Petre Daea.

Problema grâului din Ucraina a fost analizată intens

La rândul său, Bogdan Aurescu a făcut anterior noi declarații cu privire la problema grâului din Ucraina. Amintim că ministrul român a precizat că a discutat cu omologul său ucrainean și că se caută soluții pentru a rezolva această problemă.

„Într-adevăr, dacă mergem pe firul, să spunem, cronologic, la ședința CSAT s-a discutat această chestiune. După ședință, eu am avut o discuție cu Prim-ministrul, pentru că urma vizita care la momentul respectiv nu era încă anulată, a ministrului Kuleba, pentru a vedea cum să abordez această chestiune în dialogul bilateral.

Și am stabilit parametrii acestei discuții, iar în dialogul telefonic pe care l-am avut ieri – pentru că astăzi, după cum spuneam, ministrul Kuleba nu a mai putut să vină la București în format fizic – i-am spus că există o preocupare serioasă a Guvernului României cu privire la găsirea de soluții pentru problemele fermierilor români, care sunt afectați de acest influx pe piața internă de grâne ucrainene.

I-am spus că trebuie să găsim o soluție, că este foarte importantă trasabilitatea acestor produse care trec spre terțe piețe, deci care sunt în tranzit; cu alte cuvinte, produsele care intră în România și care urmează să iasă din România trebuie să ne asigurăm că ele și ies din România și ajung spre destinațiile din statele terțe, unde trebuie ele să ajungă”, a spus Bogdan Aurescu.