Omul de afaceri prahovean Petrică Uşurelu, proprietarul Piritex Group poziţionat pe locul 157 în Top 300 Capital cu o avere estimată la 48-50 mil. euro, va începe faza a doua a parteneriatului cu belgienii de la Alinso Group, ce presupune dezvoltarea unor spaţii industriale destinate IMM-urilor în cadrul proiectului Ploieşti West Park.

Această fază presupune investiţii de circa 6 mil. euro şi va fi finalizată până la sfârşitul acestui an. „Vom accelera executarea planului nostru de business şi vom începe construcţia unui imobil de IMM-uri de 15.000 mp. Suntem constienţi de faptul că pe piaţa românească se simte lipsa acestor clădiri destinate întreprinderilor mici, în timp ce solicitarea este în creştere. Suntem flexibili şi dorim să ne adresăm atât întreprinderilor multinaţionale cât şi companiilor mai mici”, a declarat Ivan Lokere, CEO-ul Alinso.

Compania a inaugurat săptămâna trecută prima clădire din Ploieşti West Park, o construcţie de 30.000 mp ce a fost închiriată de Unilever.

Costul de dezvoltare al primei etape este de circa o pătrime din investiţia totală, respectiv 187,5 mil. euro, şi va cuprinde pe lângă clădirile industriale, spaţii pentru industria uşoară şi zone de birouri.

Uşurelu deţine o participaţie de 20% în cadrul proiectului Ploieşti West Park, restul fiind deţinut de grupul belgian. Uşurelu a comasat în decurs de un an o serie de terenuri agricole achiziţionate de la persoane fizice şi a trecut în intravilan un lot mare de 220 de hectare situat în comuna Ariceştii Rahtivani de lângă Ploieşti.