Dupa ce ieri a urcat pana peste 47 de dolari, petrolul este astazi pe un trend de scadere. Ieri, la inchidere, a inregistrat o crestere de 4,46 dolari la New York urcand pana la 47,98 de dolari pe baril, in timp ce la Londra a crescut cu 4,99 dolari, atingand cotatia de 47,39 de dolari. O crestere ceva mai moderata s-a inregistrat la cosul OPEC, care a crescut cu 2,18 dolari, pana la valoarea de 40,12 dolari.Astazi, cel putin pana la ora redactarii materialului, cotatia barilului la New York are
Dupa ce ieri a urcat pana peste 47 de dolari, petrolul este astazi pe un trend de scadere. Ieri, la inchidere, a inregistrat o crestere de 4,46 dolari la New York urcand pana la 47,98 de dolari pe baril, in timp ce la Londra a crescut cu 4,99 dolari, atingand cotatia de 47,39 de dolari. O crestere ceva mai moderata s-a inregistrat la cosul OPEC, care a crescut cu 2,18 dolari, pana la valoarea de 40,12 dolari.
Astazi, cel putin pana la ora redactarii materialului, cotatia barilului la New York are o evolutie care nu poate trasa un trend. Deschiderea a fost in jurul valorii de 45,50 dolari, iar dupa o perioada de stagnare intr-o banda destul de restransa a urcat rapid pana la 47 de dolari, dupa care a inceput sa scada vertiginos pana sub 45 de dolari, acum fiind 44,79 dolari.
Cresterea de ieri a fost cauzata de teama referitoare la un exces de zel al OPEC atunci cand se va decide sa reduca productia. Daca o va reduce cu prea mult, atunci petrolul din piata va fi chiar mai putin decat cererea si ar fi prevazator sa fie facute stocuri. Din acest motiv, traderii au plasat multiple ordine de cumparare.
Valorile se mentin totusi scazute, prin comparatie cu cele inregistrate la mijlocul anului. Nu trebuie uitat ca acesta este primul an de dupa 1983 in care consumul de petrol va inregistra o scadere. Potrivit estimarilor Autoritatii Internationale in domeniul Energiei (IEA), cererea mondiala va inregistra per total in acest an o scadere cu circa 200.000 de barili pe zi.