Petrom, cea mai mare companie din România a decis să-şi externalizeze flota auto. Compania a semnat cu ADL Automotive un contract de leasing operational prin intermediul caruia ALD Automotive va furniza servicii de fleet management pentru flota Petrom.

Potrivit contractului, o parte din autevehiculele deţinute în prezent de Petrom vor fi vândute către ADL, care apoi le va reînchiria companiei petroliere. Pe lângă serviciile suplimentare oferite de compania de leasing (service, management al anvelopelor, autovehicul de înlocuire, asigurări), semnarea contractului aduce şi un avantaj fiscal: cheltuielile cu parcul auto al Petrom vor fi deductibile fiscal, integral.

Optimizarea consumului de combustibili

Într-o a doua etapă, ADL va achiziţiona noi vehicule pentru extinderea flotei Petrom.

„Cel de-al doilea nivel al parteneriatului nostru cu Petrom, în calitate de furnizor, ne poate conduce de asemenea către noi instrumente de urmărire şi optimizare a consumului de combustibil, permiţându-ne să oferim clienţilor noştri soluţii de a reduce TCO-ul (Total Cost of Ownership) şi de a avansa către flote mai ecologice. Ne asteptăm ca flota noastră să depăşească 6.000 de autovehicule până la finalul lui februarie”, a declarat Vincent Kneppert, General Manager ALD Automotive.

La sfârşitul lui 2009, ALD Automotive gestiona o flotă de 5147 de autovehicule pentru 223 clienţi.