Compania Petrom a semnat, in urma unei licitatii, un contract in valoare de 80 de milioane de euro cu societatea Alpine S.A., pentru constructia noului sediul central al companiei, denumit Petrom City, infomeaza un comunicat Petrom. Proiectul Petrom City urmeaza sa reuneasca intr-un sediu toti angajatii Petrom ce isi desfasoara activitatea in sase birouri din Bucuresti si din alte zone centrale.

“In urma acestui important contract am pus bazele unui nou sediu central care va fi construit in mai multe etape, cu finalizare la sfarsitul anului 2009. Cladirea va fi una ultra-moderna si va include facilitati la cele mai inalte standarde internationale”, a declarat Reinhard Pichler, CFO al Petrom.  

Societatea Nationala Petrom (SNP) este unul dintre cei mai mari producatori de titei si gaze din Europa de Sud-Est si cea mai mare companie romaneasca din industria de profil cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si produse petrochimice, gaze naturale, precum si comercializare. Petrom  este detinuta in proportie de 51,01% de grupul austriac OMV, in proportie de 9,887% de Fondul Proprietatea S.A., in proportie 2,026%, de  Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si in proportie de  6,214% de actionari minoritari.

Sursa: Capital 05 Aprilie 2007