Activităţile de achiziţie şi comercializare de gaze ale OMV Petrom vor fi transferate, începând cu luna februarie, societăţii Petrom Gas SRL, care va gestiona măsurarea gazelor, livrările de gaze pentru consumul intern al companiei şi stocarea gazelor în depozite subterane.

Petrom Gas SRL este deţinută integral de Petrom, se arată într-un comunicat al companiei.

„Evoluăm pe o piaţă dinamică, la care trebuie să ne adaptăm rapid. Noua structurare a activităţilor de gaze va aduce în scurt timp beneficii vizibile: va facilita relaţiile cu clienţii- pentru care vom avea o singură interfaţă, va duce la o eficientizare a costurilor prin generarea de sinergii şi va îmbunătăţi răspuinsul la cerinţele pieţei”, a declarat în comunicat Gerald Kappes, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru gaze, energie şi produse chimice.

Petrom Gas a fost preluată integral de Petrom la începutul anului 2005. În prezent, atât divizia de gaze a Petrom, cât şi Petrom Gas desfăşoară activităţi de comercializare a gazelor.

Începând cu 1 februarie, activitatea de comercializare a gazelor din cadrul diviziei de Gaze va fi transferată către Petrom Gas. Societatea va fi condusă de un consiliu de administraţie condus de maxim trei membri, iar activitatea acesteia va fi supravegheată de către Comitetul de Supraveghere.