Petrom va delista compania Petrom Aviation Otopeni şi va lansa o ofertă de cumpărare în valoare de 2,9 milioane lei, pentru achiziţia celor 4,8% din titlurile furnizorului de combustibili pentru avioane, deţinute de acţionarii minoritari .

Petrom controlează 95,2% din acţiunile Petrom Aviation şi propune un preţ de 0,243 lei pentru fiecare titlu pe care vrea să îl cumpere, cu 15,7% peste cea mai recentă cotaţie de pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta de cumpărare se va derula în perioada 3 – 23 decembrie şi va fi intermediată de firma de brokeraj UniCredit CAIB Securities, potrivit documentelor remise, vineri, bursei.

Acţionarul majoritar şi-a majorat în luna iulie participaţia la Petrom Aviation de la 93,42% la 95%, printr-o majorare de capital, în valoare de aproape şapte milioane lei.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, acţionarul majoritar al unei societăţi poate solicita acţionarilor minoritari retragerea din acţionariat, numai dacă în urma unei oferte de cumpărare deţine peste 95% din titluri.

Petrom Aviation are un capital social de 25,5 milioane lei, divizat în 255,1 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Cifra de afaceri a companiei a coborât cu 25%, în primele nouă luni, la 145,8 milioane lei, iar profitul a scăzut cu 34%, la 1,5 milioane lei.

SURSA: Mediafax