Compania Petrom si grupul de publicitate Ogilvy au demarat proiectul de responsabilitate sociala “Parcurile Viitorului”. Lansat printr-un concurs de idei adresat tinerilor arhitecti si peisagisti, proiectul urmareste aducerea unor parcuri din cele cinci orase (Bucuresti, Pitesti, Moinesti, Timisoara si Targoviste) la standarde europene de arhitectura, urbanism si protectia mediului.
“Proiectul presupune atat un dialog constant cu comunitatile locale cat si o stransa colaborare cu autoritatile. Ogilvy a raspuns cerintelor noastre alocand o echipa complexa si energica, a carei misiune este sa ne sustina in punerea in practica a acestui proiect intr-o perioada scurta de timp. Derularea cu succes a concursului de solutii arhitectonice este un semn ca suntem pe drumul cel bun spre punerea in practica a proiectului nostru” spune Mona Nicolici, CSR Communication Manager al Petrom. Totodata, Manuela Necula, head of country al Ogilvy Group considera acest proiect o provocare deoarece unei agentii de publicitateti i se acorda de putine ori oportunitatea de a contribui direct si semnificativ la evolutia spatiului urban. “Este un proiect care solicita intreaga capacitate de dezvoltare si implementare a grupului, de la consiliere strategica, la managementul comunicarii, relatia cu presa, autoritatile si societatea civila si la management de proiect mult in afara a ceea ce numim de obicei publicitate”, spune Necula.
Compania Petrom activeaza in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Gaze Naturale, precum si Comercializare. Petrom exploateaza rezerve de petrol si gaze estimate la un miliard barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si 593 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 211 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.
In anul 2006 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.709 milioane euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 1.020 milioane euro.
In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom. Statul Roman detine 30,862% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 9,887%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.
Sursa: Capital