Producatorul auto francez Peugeot Citroen a anuntat ca are in plan concedierea a 2.700 de angajati pe fondul scaderii accentuale a cererii pe pietele din Europa.

Compania a anuntat ca disponibilizarile vor afecta atat muncitorii calificati, tehnicienii, cat si functionarii. Producatorul auto va aplica si un program de plecari voluntare.

Peugeot Citroen vizeaza, de asemenea, sa mute 900 de angajati ai fabricii din Rennes, Franta, catre alte uzine. O decizie finala in acest sens va fi luata insa in urma intrunirii consiliului de adiminstratie la inceputul lunii decembrie.

Oficialii companiei sunt de parere ca in al patrulea trimestru al acestui an vanzarile companiei vor inregistra o scadere de 17%, pentru ca in 2009 sa coboare cu cel putin 10 procente. In ultimul trimestru vanzarile companiei au scazut cu 5,2%, fata de perioada similara a anului trecut.

Sectorul auto din intreaga lume este puternic afectat de criza financiara globala, mai multi producatori anuntand disponibilizari masive sau chiar inchizand fabrici.

Cei trei giganti americani, General Motors, Ford si Chrysler, sunt unele dintre cele mai afectate companii. Acestea au cerut un ajutor de 25 de miliarde de dolari guvernului pentru a-si putea continua activitatea.

Sursa: Fox News