Producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen a anuntat o crestere cu 49% a profitului net in primul semestru al anului in curs, pe fondul reducerii costurilor de productie.

Profitul net pentru primele sase luni ale anului a fost de 733 milioane de euro, in crestere cu 49 de procente fata de valoarea de 492 de milioane de euro inregistrata in perioada similara a anului 2007. Si veniturile companiei au inregistrat un avans de 1,6%, pana la 31,3 miliarde de euro.

Compania se asteapta ca in acest an majorarea preturilor la materialele de constructie sa aiba un impact negativ si sa aduca pierderi de 300-350 milioane euro. Compania a redus pana in acest moment costurile de productie cu 882 millioane de euro.

Vanzarile grupului au crescut de la 1,76 milioane de unitati, in prima jumtate a anului 2007, la 1,85 milioane de automobile in primele sase luni din acest an. Cresterea a fost impulsionata de lansarea modelelor Peugeot 207 si 308 dar si a Citroen C5 Sedan.

PSA a inregistrat o scadere a vanzarilor pe piata din Europa pe fondul increderii scazute a cumparatorilor, a crestereii dobanzilor si a pretului la combustibili.

Sursa: Bloomberg