BioNTech a informat că toți banii obţinuți în 2022 vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea unor noi medicamente contra cancerului, plus noi vaccinuri.
De altfel, în 2021, numărul angajaţilor implicaţi în activitatea de cercetare-dezvoltare (R&D) a crescut cu 40%, la peste 850 de persoane, a informat compania farmaceutică germană, conform Reuters. În ceea ce privește câștigurile din anul trecut, BioNTech estimează venituri între 16 şi 17 miliarde de euro.
Tot marți, 11 ianuarie, Pfizer a dat o veste surprinzătoare!
Şeful Pfizer nu pare convins de importanţa dozei patru de vaccin!
Directorul general al companiei, Albert Bourla, afirmă că nu este sigur de necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19.
„Nu știu dacă este nevoie de un al patrulea rapel, acesta este un lucru care trebuie testat. Este nevoie de realizarea unor studii suplimentare pentru a şti dacă a patra doză de vaccin este necesară.”, a spus CEO-ul Pfizer.
Reamintim că, în contextul exploziei numărului de persoane infectate cu tulpina sud-africană, anumite ţări au optat pentru o altă doză de rapel.
Vaccinul împotriva Omicron ar putea fi disponibil în primăvară
Luni, însă, Albert Bourla a anunțat public că o versiune a vaccinului anti-COVID-19 împotriva Omicron va fi disponibilă în martie, dacă situația epidemică va necesita un nou tratament.
„Nu ştiu dacă vom avea nevoie de el (vaccinul adaptat la Omicron – n. r.) şi nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregătiţi. Uzina noastră a început deja producţia. Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deşi protecţia împotriva spitalizărilor şi a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă aţi primit a treia doză”, a spus Albert Bourla pentru CNBC.
De asemenea, compania farmaceutică americană a anunțat trei acorduri pentru a extinde utilizarea tehnologiei ARN mesager pe care se bazează vaccinul său COVID-19, inclusiv un pact în valoare de până la 1,35 miliarde de dolari cu Beam Therapeutics, specialist în editare genetică.