Pfizer estimează că va avea un profit uriaș în 2021. L-a revizuit cu mult în creștere, față de anterioarele estimări, făcute la nivelul lunii mai. Compania a informat că se aşteaptă să producă până la trei miliarde de doze de vaccin în acest an.
Pfizer estimează că va avea un profit uriaș în 2021. Compania nu duce lipsă de oferte, în condițiile în care la nivel internațional se trag avertismente cu privirea la pericolul unui nou val al pandemiei, cauzat de tulpina Delta.
Vaccinul realizat de Pfizer este considerat că oferă cea mai bună protecție împotriva tulpinii indiene a Covid-19.
Pfizer estimează că va avea un profit uriaș în 2021. Depășește 33 de miliarde de dolari
Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, miercuri, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în acest an, până la 33,5 miliarde de dolari, cu 28,8% mai mult faţă de previziunile anterioare, în condiţiile în care ţările din întreaga lume se grăbesc să îşi asigure aprovizionarea cu doze de vaccin, informează Reuters.
Pfizer a precizat că noile sale estimări se bazează pe acordurile semnate deja, privind livrarea a 2,1 miliarde doze de vaccin în întreaga lume pe parcursul acestui an..
Precedentele estimări de vânzări ale Pfizer, care au fost făcute în luna mai şi mizau pe venituri de 26 miliarde de dolari, se bazau pe contractele referitoare la livrarea a 1,6 miliarde doze de vaccin în 2021.
Însă în perioada care a trecut din luna mai şi până în prezent, Pfizer a informat că se aşteaptă să producă până la trei miliarde de doze de vaccin în acest an.
Concluzii diferite privind eficacitatea
Cheltuielile şi profiturile generate de vaccinurile Covid-19 sunt împărţite în mod egal între Pfizer şi laboratorul german BioNTech SE.
Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95%, așa cum susține producătorul.
Însă potrivit datelor de la Ministerul israelian al Sănătăţii, publicate recent, serul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech are o eficacitate de numai 39% în prevenirea infectărilor și de doar 41% în prevenirea formei simptomatice a infecției cu varianta Delta.
Totuşi, vaccinul este foarte eficient atunci când vine vorba despre spitalizări sau formele grave ale bolii. Vaccinul Pfizer este eficient în proporţie de 92% împotriva cazurilor care necesită spitalizare şi de 91% împotriva formei severe a infecţiei cu varianta Delta.
Un alt studiu, de data aceasta britanic,, publicat în New England Journal of Medicine, indică faptul că două doze de vaccin Pfizer au fost eficiente la 88% din cazuri de infectare cu varianta Delta, în sensul în care cei infectați nu au dezvoltat niciun simptom.
Sursă foto: Dreamstime.