Poliţia de Frontieră Română (PFR) arată că numărul autoturismelor furate din străinătate şi depistate la frontieră, în primele două luni ale anului 2010, s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 36.

Poliţiştii de frontieră arată că principala furnizoare de maşini furate ce tranzitează România este, în continuare, Italia. Persoanele implicate în aceste infracţiuni provin, în mare parte, din România, Republica Moldova sau Bulgaria, se arată într-un comunicat de presă de marţi al PFR.

De la începutul anului până în prezent, poliţiştii de frontieră au descoperit 36 autoturisme de lux, patru automarfare, două utilaje, două microbuze şi o motocicletă, declarate furate în străinatate, dar şi în România.

În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost depistate 18 autoturisme furate, iar în anul 2009 au fost depistate, în total, 198 de maşini furate.

Pentru soluţionarea acestor cazuri, poliţiştii de frontieră au colaborat cu omologii din statele UE, realizând schimburi de informaţii prin intermediul Centrelor de Contact de la frontiere.

În toate situaţiile amintite, suspecţilor li s-au întocmit dosare penale. În ceea ce priveşte tipurile de autoturisme furate, infractorii se concentrează pe cele de lux (Chrysler, Mercedes, BMW) şi pe cele de categorie mijlocie (Fiat, Opel, Seat, etc.).

SURSA: Mediafax