Procter & Gamble Co. va vinde divizia producătoare de medicamente către compania Warner Chilcott Ltd. pentru 3 miliarde de dolari, potrivit unei surse apropiate discuţiilor.

Warner Chilcott, care produce medicamente postnatale şi pentru acnee, va primi un credit de 4 miliarde de dolari pentru a acoperi datoriile şi pentru a putea cumpăra divizia Procter & Gamble. Împrumutul va fi oferit de şase bănci, printre care Bank of America Corp şi JPMorgan Chase & Co.

Producătorul de bunuri  de larg consum, care deţina mărci precum Gillette sau Head & Shoulders,  a încercat încă din luna februarie să găsească un cumpărător pentru business-ul cu farmaceutice. Potrivit analiştilor Sanford C. Bernstein & Co., preţul oferit de Warner Chilcott este cel mai mic pe care îl poate accepta P&G.

Procter & Gamble produce, pe lângă medicamente care pot fi eliberate şi fără reţetă, şi pastile destinate tratării tulburărilor gastro-intestinale, musculare şi osoase.

P&G este prezent în România din 1992 şi deţine companiile P&G Distribution, Procter& Gamble Marketing România, Detergenţi SA Timişoara  şi Procter&Gamble Materials Management. Compania a început construcţia unei fabrici de şampoane şi produse de îngrijire a părului la Urlaţi.

SURSA: New York Times