Philip Morris International a lansat o invitație de a aplica la cea de-a treia rundă de finanțare a PMI IMPACT, inițiativa globală care sprijină proiecte care au scopul să reducă sau să combată comerțul ilicit și consecințele negative ale acestuia asupra indivizilor, familiilor și comunităților. A treia rundă de finanțare va sprijini o gamă mai amplă de proiecte concepute pentru a combate comerțul ilicit multinațional și multidimensional – care variază de la produsele ilicite din tutun și alte bunuri de consum la contrafacerea produselor farmaceutice și electronice – la nivel global. Perioada de depunere a proiectelor a început, astfel că entitățile doritoare, organizații publice, private sau non-profit, inclusiv organizații guvernamentale, organizații internaționale, asociații, instituții academice și companii private, sunt încurajate să-și depună propunerile.

 

Comerțul ilicit nu are granițe, iar pentru a combate această amenințare internațională este nevoie de măsuri eficiente – aceasta este o prioritate a PMI, întrucât subminează toate eforturile noastre pentru construirea unui viitor fără fum, un viitor care într-o zi este posibil să nu mai includă țigările”, a declarat Alvise Giustiniani, Vice Președinte, Prevenirea Comerțului Ilicit.Pandemia a avut, de asemenea, impact asupra lanțului de furnizare, controlului la granițe și interacțiunilor transfrontaliere, de aceea, acum mai mult ca oricând, avem nevoie de programe precum PMI IMPACT care promovează schimbul de expertiză și aduce la un loc organizații, idei și soluții pentru eradicarea comerțului ilicit.”

 

Inovația și progresul tehnologic sunt esențiale în lupta împotriva comerțului cu bunuri de contrabandă și contrafăcute, în special în contextul pandemiei COVID-19. De aceea, PMI IMPACT se adresează și proiectelor menite să limiteze amenințările care vizează vaccinurile, medicamentele, echipamentele medicale și echipamentele individuale de protecție contrafăcute și sub standard.

 

Solicitanții pot proveni din orice țară, însă, toate propunerile trebuie să răspundă subiectului specific rundei de finanțare și să vizeze una dintre următoarele teme:

  1. Controlul la granițe
  2. Consolidarea capacității instituționale
  3. Justiția reparatorie și protecția victimelor
  4. Consolidarea relațiilor dintre actorii relevanți, sporirea sensibilizării și cooperarea internațională
  5. COVID-19 și amenințarea comerțului ilicit.

 

„Combaterea traficului ilicit cu produse din tutun reprezintă o prioritate pentru Philip Morris România pentru că mai puțin trafic ilicit înseamnă mai multe autostrăzi, școli și spitale pentru România. Am investit în parteneriate de tip public-privat pentru creșterea capacității instituțiilor care luptă cu acest fenomen. În prima rundă de finanțare a programului PMI Impact, ne bucurăm să avem parteneri două instituții de prestigiu: Inspectoratul General al Poliției Române, cu proiectul DETECT, și Southeast European Law enforcement Centre (SELEC), cu proiectul FAIT (Fight Against Illicit Trade). Ambele proiecte au ca obiectiv consolidarea reacției operaționale în acțiunile de combatere a traficului ilicit de mărfuri. Așteptăm înscrierea unor noi proiecte în cadrul rundei a treia de finanțare prin PMI Impact, proiecte care să contribuie la reducerea traficului ilicit, în beneficiul tuturor cetățenilor României.”, a declarat Dragoș Bucurenci, Director Comunicare, Philip Morris România.


Părțile interesate pot aplica la a treia rundă de finanțare până la unul dintre cele trei termene limită stabilite:

  • Primul termen limită de depunere: 15 septembrie 2021
  • Al doilea termen de depunere: 15 februarie 2022
  • Al treilea termen de depunere: 15 august 2022.

 

PMI IMPACT are onoarea să poată conta încă o dată pe expertiza extraordinară a Consiliului de experți, format din câțiva dintre cei mai importanți specialiști internaționali în domenii precum juridic, drepturile omului, anti-corupție și tehnologie. Acest consiliu de experți externi independenți va juca un rol central în evaluarea și selectarea propunerilor de proiecte pe care PMI le va finanța.

 

Navi Pillay, avocat în drepturile omului și membră a Consiliului de experți PMI IMPACT, a declarat: „PMI IMPACT le oferă organizațiilor o platformă unde pot genera rezoluții pentru a combate realitatea problematică a comerțului ilicit. Așteptăm cu nerăbdare să evaluăm proiectele depuse în a treia rundă de finanțare – nivelul de interes pe care îl primește această inițiativă este cu adevărat remarcabil. Este promițător să vedem atât de multe organizații fantastice care se mobilizează atât de ferm pentru a combate comerțul ilicit.

 

Comerțul ilicit rămâne o problemă continuă și complexă la nivel global. Formele diferite pe care le îmbracă acest fenomen, de la comerțul ilicit cu tutun la traficul de droguri, arme și animale sălbatice, sunt interconectate, iar infractorii se folosesc de rute de contrabandă extinse și de rețele corupte. Adesea operat de grupuri de criminalitate organizată, comerțul ilicit privează guvernele și plătitorii de taxe de venituri extrem de necesare, dar și operatorii legitimi de oportunități de afaceri, înșală consumatorii cu produse de o calitate îndoielnică și subminează bunăstarea și securitatea societății.

 

În cadrul primei și celei de-a doua runde de finanțare, PMI IMPACT a susținut proiecte care au vizat diferite activități cu un impact durabil asupra comerțului ilicit. A colaborat cu programe de cercetare pentru a cunoaște mai bine acest fenomen, a implementat inițiative educaționale pentru a îmbunătăți conștientizarea în rândul publicului asupra acestei probleme și a contribuit la finanțarea dezvoltării de soluții tehnologice pentru facilitarea demersurilor împotriva comerțului ilicit. PMI a pus la dispoziție 100 de milioane USD pentru finanțarea primelor trei runde de proiecte; până în prezent, PMI IMPACT a alocat o sumă totală de 48 de milioane de dolari pentru implementarea a 60 de proiecte în 30 de țări, în cadrul primei și celei de-a doua runde de finanțare ale inițiativei.

 

Organizațiile interesate să depună o propunere pentru cea de-a treia rundă de finanțare a PMI IMPACT, pot contacta biroul de proiecte din cadrul PMI IMPACT la adresa impact@pmi.com. Pentru a afla informații suplimentare despre procesul de aplicare, accesați www.pmi-impact.com.

 

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) și-a propus să transforme industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum în care țigările vor fi înlocuite cu produse fără fum în beneficiul fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze, dar și al societății, al companiei și al acționarilor săi.

PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum, a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara Statelor Unite ale Americii.  Suplimentar, PMI pune la dispoziția Altria Group, în vederea comercializării sub licență în Statele Unite, o versiune a dispozitivului IQOS și consumabile.

În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea acestor produse în urma evaluării cererii de autorizare a punerii pe piață a unui produs din tutun (PMTA) și a autorizat promovarea unei versiuni a dispozitivului IQOS și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice.

PMI își construiește viitorul pe o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produse, tehnologie de ultimă generație și oameni de știință de top, PMI dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințelor consumatorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum IQOS al PMI include produse care nu ard tutunul (heat-not-burn) și produse cu vapori cu conținut de nicotină.

În 30 iunie 2021, produsele fără fum dezvoltate de PMI sunt disponibile pentru vânzare în 67 de piețe în principalele orașe sau la nivel național, iar PMI estimează că aproximativ 14.7 milioane de fumători adulți din întreaga lume au trecut la IQOS și au renunțat la fumat. Pentru mai multe informații, vizitați www.pmi.com și www.pmiscience.com.