Grupul olandez Philips Electronics a raportat pentru primul semestru un profit net de 463 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 12 milioane euro în perioada similară a anului trecut, şi vânzări în urcare cu 12%, la 11,868 miliarde euro.

„Vânzările sunt peste cele de anul trecut, beneficiind de contribuţia puternică a tuturor sectoarelor operaţionale. Creşterea reflectă performanţele de pe pieţele emergente, unde vânzările au urcat cu 24%, susţinute în special de America Latină şi China”, se arată în raportul financiar al Philips Electronics pentru primul semestru.

Profitul înainte de deducerea dobânzilor, taxelor şi amortizării a crescut în primele şase luni de la 44 de milioane de euro la puţin peste un miliard de euro, influenţat pozitiv, printre altele, de economii realizate prin programele de restructurare, notează grupul.

Producătorul de electronice menţionează că a continuat să se concentraze pe optimizarea costurilor şi eficientizare organizaţională, cheltuind 111 milioane de euro pe restructurare, nivel cu 49 de milioane de euro sub cel de anul trecut.

Pentru al doilea semestru, Philips avertizează asupra riscului ca deficitele guvernamentale să limiteze performanţele grupului.

SURSA: Mediafax