Olandezii de la Philips renunţă la electronice şi se concentrează pe activităţi mai profitabile, precum producerea de becuri şi electrocasnice, scrie presa internaţională.

Compania, înfiinţată în 1891, a anunţat recent că vinde divizia audio-video către Funai pentru 150 de milioane de euro. Japonezii vor plăti şi pentru dreptul de a utiliza marca Philips pentru următorii cinci ani.

Tranzacţia se va finaliza în a doua parte a anului pentru în ceea ce priveşte partea audio şi accesorii multimedia, în timp ce divizia video va fi transferată în 2017 pentru deoarece trebuiesc respectate acordurile de distribuţie existente.

Philips a cedat anul trecut şi divizia de televizoare chinezilor de la TP Vison. Începând cu luna aprilie 2012, compania mixtă TP Vision, deţinută în proporţie de 70% de TPV şi 30% de Philips, a demarat activitatea prin comercializarea televizoarelor Philips în Europa Centrală şi de Est.

Philips a înregistrat  pierderi de 355 de milioane de euro în trimestrul patru al anului trecut, din cauza amenzii de 509 milioane de euro aplicată de Comisia Europeană pentru participarea la două carteluri în sectorul tuburilor catodice. Compania intenţionează să facă apel.