27 noiembrie 2006. Bursa din SUA a înregistrat o performanţă negativă: cea mai slabă zi din ultimele patru luni. Piaţa de capital de la Bucureşti a reuşit să evolueze pe un fond verde: BET +1,9%, BET-FI +0,9%, valoarea tranzacţiilor perfectate azi fiind de peste 54 milioane lei. Băncile şi companiile din sectorul energetic au cunoscut aprecieri ale cotaţiilor: 1,6% BRD, 2% TLV, 1,6% RRC, 1,8% SNP.

28 noiembrie. Pieţele (din regiune, vest-europene, asiatice) au suferit corecţii. Nici acţiunile de la BVB nu au mers mai bine, SIF-urile suferind o corecţie de 3%. După un trend ascendent susţinut, cotaţiile celor cinci SIF-uri au înregistrat un recul destul de puternic, însă, relaţionat cu amplitudinea creşterilor, avem o comportare normală. Evoluţia ulterioară a acestor titluri s-a încadrat între două puncte: de maxim absolut şi minim relativ (atins în corecţie). Acumulare sau distribuţie? Se cumpără pe aceste nivele şi avem o consolidare? Lupta dintre vânzători şi cumpărători e relativ echilibrată deocamdată şi, cât timp preţurile nu ies din canalul mărginit de cele două extreme, deznodământul e incert.

29 noiembrie. Lichiditate în creştere, cotaţii în scădere: BET 0,9%, BET-FI 1,8%. Corecţia continuă pe fondul unei volum în urcare. BET-FI se apropie de punctul inferior de care discutam anterior. Interesant este dacă va urma un balans ascendent mâine. Dacă minimul anterior va fi străpuns, încep să apară semnale că trendul pe termen scurt s-ar putea inversa. Avem două perspective: cea dată de analiza tehnică şi cea bazată pe analiza fundamentală. Avem orizonturi de timp: termen scurt, unde analiza tehnică poate da mai multe indicii cu privire la evoluţie, şi termen lung, unde cifrele bilanţiere (analiza fundamentală) consider că primează în fundamentarea unui plasament. Avem speculatori şi investitori. Două feţe ale aceleiaşi pieţe care nu se contrazic, ci se completează şi se manifestă în paralel pe piaţă. Soluţia: selectarea companiilor pe analiza fundamentală şi folosirea analizei tehnice pentru „timing“.

30 noiembrie. Ultima şedinţă bursieră din noiembrie a marcat uşoare creşteri pe un volum mai mic decât ieri. Piaţa e încă nehotărâtă.