Raportul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) privind inmatricularile de vehicule în luna noiembrie prezinta o situatie cat se poate de neagra a vanzarilor de masini noi. In a 11-a luna a anului au fost inmatriculate doar 13.715 autoturisme noi in timp ce alte 41.087 au fost de ocazie.

Printre cele mai interesante cifre se numara inmatricularile de autoturisme Volkswagen. Importatorul acestei marci a avut in noiembrie un rezultat de doar 1.438 de unitati, in timp ce piata de second-hand a adus nu mai putin de 12.314 unitati. Si in cazul Opel situatia este asemanatoare: 756 masini noi si 8.490 – second-hand.

Raportul dintre masinile noi si cele de ocazie a evoluat dramatic in ultimele luni. Daca in iunie peste 81% dintre masinile inmatriculate erau noi, in septembrie masinile noi si cele second-hand isi imparteau aproape egal piata.

Pentru octombrie datele DRPCIV arata o piata in care masinile uzate detineau deja 60%, pentru ca in noiembrie sa se atinga raportul de 3 la 1 in favoarea masinilor second-hand.

Situatia exacta a inmatricularilor din noiembrie poate fi accesata aici