Piaţa de ambarcaţiuni din România se va dubla în următorii ani şi va ajunge la o valoare de 90 milioane de euro, potrivit lui Mihai Marcu, Membru Fondator al NauticClub şi deţinătorul showroom-ului NauticLife.

În acest moment, piaţa autohtonă de profil este esimată la 45 milioane de euro, însă deşi este într-un stadiu incipient, va continua să înregistreze un ritm ascendent de dezvoltare şi în 2009.

„În prezent, disputa este dată între bărcile cu motor şi veliere. Pentru următorii ani ne aşteptăm ca piaţa de ambarcaţiuni să îşi dubleze valoarea, având în vedere creşterea interesului din partea românilor pentru acest tip de agrement, aceştia fiind din ce în ce mai dispuşi pentru a-şi achiziţiona propria barcă, a obţine permisul de conducere şi a participa la ieşirile în larg”, a declarat Mihai Marcu.

“În primul rand atunci când vorbim de ambarcaţiuni vorbim de românii care îşi permit anumite standarde, calatoresc foarte mult, deţin o afacere sau sunt implicaţi într-un proiect important. Pe de altă parte exista şi tendinţa din ce în ce mai vizibila de a ne alinia  la standardele din străinatate şi de a fi la nivelul oamenilor din alte ţări dezvoltate, şi cred că acesta ar fi unul dintre cele mai importante motive care îi  determină pe romani să facî o asfel de achiziţie”, a mai spus Mihai Marcu.

NauticClub, primul club de navigaţie pe mare, Dunăre şi Deltă din România

Mihai Marcu este, alături de Sorin Drugan, Lucian Mîndruţă, Stelian Cojocaru, şi Ioan Cobzarencu, unul dintre membrii fondatori ai NauticClub, primul club de navigaţie pe mare, Dunăre şi Deltă din România, care ofera servicii integrate.

Având la bază statutul de asociaţie nonguvernamentală, NauticClub va reuni prin intermediul instituţiilor partenere o gamă completă de servicii precum: cursuri de navigaţie (susţinute de Şcoala Set Sail), centru de Informare dotat cu o gamă de materiale de profil atât din România cât şi din străinătate, spaţii pentru cazare destinate persoanelor care vor ieşi în larg şi închiriere de ambarcaţiuni sau achiziţie (asigurate de NauticLife). De asemenea, clubul găzduieşte o colecţie de obiecte şi piese de navigaţie din evul mediu şi până în prezent, reunite în cadrul muzeului nautic al Clubului.

Clubul este destinat pasionaţilor de navigaţie care întrunesc următoarele condiţii: au în proprietate o ambarcaţiune înmatriculată sau intenţionează să achiziţioneze o ambarcaţiune în următorii 3 ani şi dispun de două recomandări din partea membrilor clubului. De asemenea, persoanele care participă la cursurile de navigaţie vor devini membri ai NauticClub.

Fiecare membru al clubului va beneficia de o serie de facilităţi precum: accesul nelimitat la centrul de informare şi spaţiul clubului în vederea organizării întâlnirilor de business, discounturi pentru închirierea sau achiziţionarea ambarcaţiunilor / accesoriilor pentru ambarcaţiuni, oferte speciale pentru ieşirile în larg, consultanţă pivind înmatricularea ambarcaţiunilor. Potrivit reprezentanţilor clubului, taxa de membru este una simbolică, fiind de 10 euro lunar.

La ora actuală, NauticClub are în posesie două yachturi, unul cu motor „EXPLORER” – Beneteau Antares Serie 9 şi un velier de competiţie „LIFE” – Beneteau First 34.7, care vor fi puse la dispoziţia membrilor clubului în croazierele pe Dunăre sau Marea Neagră.

SURSA: NauticClub