Piața criptomonedelor își revine după căderea de la începutul acestei luni și-a reluat creșterea, Bitcoin a revenit la 59.000 de dolari.
Bitcoin a ajuns la aproape 60.000 de dolari pe unitate, o creştere cu 8%
Criptomonedele au reluat tendința de creștere după vânzările masive de la începutul săptămânii, bitcoin revenind la 59.000 de dolari pe unitate, conform CNBC.
Prețul bitcoinului, criptomoneda emblematică, a crescut cu 8%, ajungând la 59.385,40 USD pe unitate, conform Coin Metrics, depășind pragul de 55.000 USD care a fost susținut pe parcursul mare parte a anului.
Ether a avansat cu 6%, atingând 2.492,28 USD pe unitate, după ce a condus scăderile criptomonedelor și acțiunilor aferente de miercuri. Ambele monede continuă să se îndrepte spre pierderi săptămânale. Acțiunile Coinbase și MicroStrategy au câștigat câte 6% fiecare.
Piața caută stabilitate după prăbușirea de luni, cauzată de slăbirea yenului pe piețele de datorii și de creșterea randamentelor obligațiunilor din SUA din cauza temerilor de recesiune.
Bitcoin a scăzut temporar sub 50.000 USD, după ce s-a tranzacționat aproape de 70.000 USD săptămâna trecută. Îngrijorările au început să apară la sfârșitul săptămânii trecute, în urma raportului privind piața muncii pentru iulie, care a fost mai slab decât se anticipa.
Bitcoin s-a prăbușit pe 5 august 2024
Bitcoin s-a prăbușit luni, 5 august 2024, la mai puțin de 50.000 de dolari americani, după ce, săptămâna trecută, s-a tranzacționat cu aproape 70.000 de dolari americani. Criptomonedele s-au prăbușit pe fondul vânzării pieței globale stimulate de temerile legate de apariția recesiunii.
Prețul Bitcoin a scăzut cu peste 13%, valorând doar 50.963,57 de dolari americani. La un moment dat chiar, a scăzut la 49.111,10 de dolari americani, cel mai scăzut nivel din februarie 2024 încoace, conform Coin Metrics. Cu două zile în urmă, Bitcoin a pierdut aproape 18% din valoarea sa.
Luni, bursele din întreaga lume au deschis „pe roșu”, inclusiv în România (-3,6%). La Bursa de Valori din Tokyo, de exemplu, scăderile au fost de până la 12% la bursa din Tokyo. Totuși, experții financiari cred că, cu posibilele reduceri ale ratelor Fed și volatilitatea geopolitică, există încă un potențial semnificativ pentru fluctuațiile pieței.
„Căderi de 30%, oricât de înfricoșătoare sunt, sunt egale pentru cursul piețelor bull și este încurajator că Bitcoin a revenit peste 50.000 de dolari, dar să nu vă înșelați, ne aflăm într-un mediu de piață instabil și agitat… momentul de a deveni optimist va fi atunci când Bitcoin își reia media mobilă de 200 de zile, care de obicei ne spune dacă ne aflăm pe o piață urs sau urs, la 61.500 de dolari”, a explicat co-fondatorul Nexo, Antoni Trenchev.