Valoarea pietei de comunicatii electronice si servicii postale din Romania pentru anul 2007 a fost de 4,61 miliarde de euro, in crestere cu aproximativ 16,7% fata de valoarea calculata pentru 2006, potrivit datelor publicate astazi de catre Agentia Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei – ANRCTI.

Datele au fost calculate pe baza raportarilor furnizorilor si ele releva faptul ca aceasta crestere se datoreaza, in cea mai mare masura, cresterii veniturilor din serviciile de internet.

„Se constata o crestere substantiala a pietei de comunicatii, crestere care a fost generata in primul rand de veniturile din servicii de internet si date la puncte fixe – care au crescut cu aproximativ 31%, dar si de veniturile din servicii de telefonie mobila si servicii mobile de date – care au crescut cu 11% in 2007 fata de 2006,” a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANRCTI.

Din cei peste 2.000 de furnizori autorizati la ANRCTI, 519 furnizori de comunicatii electronice si servicii postale au o cifra de afaceri sau au obtinut venituri din activitati de furnizare de retele, servicii de comunicatii electronice si servicii postale de peste 100.000 de euro

Sursa: ANRCTI