Potrivit unui comunicat al companiei, în 2010, piaţa de piese auto, împărţită în mod egal între producători originali (care furnizează piese în ambalajul mărcii auto) şi aftermarket (specializaţi), a avut o valoare de circa 950 de milioane de euro.
"Mă aştept la o creştere chiar mai mare de 5% anul acesta, întrucât maşinile livrate în anii cu vânzări record 2007 – 2008 vor ieşi din garanţie, iar românii, cu toate că şi acum există posibilitatea de a se prezenta la service-ul reprezentanţei cu piesele originale achiziţionate de la CarFrance, nu vor mai fi nevoiţi să îşi facă reparaţiile în service-ul mărcii, ci vor încerca să reducă din cheltuieli procurându-şi singuri piese pentru autovehicule Dacia/Renault, piese Motrio, piese care se adresează autovehiculelor ieşite din perioada de garanţie sau piese (producători renumiţi de o calitate echivalentă cu piesele originale) şi alegând service-urile multimarcă", a afirmat directorul executiv al CarFrance, Dan Pantea.

În prezent, sunt în circulaţie în România 4,3 milioane de automobile, din care 2,8 milioane de maşini (67%) au o vechime mai mare de 6 ani, reiese din datele Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

"Anul acesta vor iesi din garanţie peste 280.000 de autoturisme noi cumpărate în 2008, din care cele mai multe sunt Dacia – circa 80.000 de unităţi", a adăugat directorul executiv al CarFrance.

În 2010, luna în care vânzările de piese au atins cel mai mare prag pentru compania CarFrance a fost noiembrie. Cele mai mari volume de vânzări le-au avut consumabilele: filtre originale de combustibil Logan (euro 3, euro 4), filtre producători renumiţi (aer, ulei, polen), distribuţia originală Logan, plăcuţe frână şi discuri de frână şi accesorii Dacia/Renault, ştergătoare originale din gama Renault Boutique, principalii clienţi fiind companiile din România, care îşi administrează flotele proprii de Logan, Clio încercând reducerea costurilor de întreţinere prin achiziţia directă a consumabilelor.

În opinia CarFrance, în 2011, cele mai căutate piese auto vor fi, în continuare, "consumabilele" (filtre, ulei, plăcuţe de frână etc.) pentru modelele Logan, Clio şi Megane. Pentru SUV-ul Duster, românii caută repere originale pentru "consumabile" şi accesorii (cotieră, paravânturi uşi faţă/spate), se mai precizează în comunicatul CarFrance.
SURSA: Agerpres