Piața monedelor cripto s-a dat peste cap! Ce fac investitorii după marea scădere a Bitcoin?

Totodată, anumite persoane susțin că ceea ce se întâmplă în momentul de față este o tendință susținută și continuă de scădere a pieței crypto, după ce tot mai multe guverne au interzis tranzacțiile cu criptomonede. Așadar, Bitcoin s-a tranzacționat la puțin peste 33 de mii de dolari, departe de valoarea maximă istorică, de 69 de mii de dolari.

La rândul său, Ether a pierdut 13 la sută din valoare, până la 2.200 de dolari. În acest context, investitorii revin la activele de refugiu clasice. Francul elvețian se apreciază până la maximul din ultimii 7 ani. Mai mult, yenul japonez înregistrează creșteri, la fel și aurul. Totuși, toate sunt văzute precum active de refugiu iar Banca Elveției ar putea interveni pentru a bloca eventuale creșteri periculoase.

Cutremur în piața crypto

După scăderea bruscă a pieței de cryptomonede, una dintre cele mai afectate este chiar blazonul acestei lumi, și anume Bitcoin-ul. Criptomoneda a înregistrat o scădere a valorii de 8% fața de valoarea înregistrată în 20 ianuarie. Bitcoin a scăzut cu aproape 8% în ultimele într-o zi și se tranzacționa la 38.709 dolari, conform datelor CoinDesk, citate de CNBC.

Ether, a doua cea mai puternică cryptomonedă după capitalizarea pieței, a scăzut cu peste 9% în ultimele 24 de ore. Acum, se vinde cu 2.853 dolari, după ce a scăzut până la 2.809,51 dolari în ultimele 24 de ore, potrivit CoinDesk.

Scăderile înregistrate de criptomonede au loc după pierderile de pe Wall Street. Nasdaq a scăzut cu aproape 5%, iar S&P 500 s-a aflat la a treia săptămână consecutivă de pierderi. În condițiile în care randamentul titlurilor de trezorerie americane pe 10 ani a crescut vertiginos la începutul acestei săptămâni, creșterea ratelor a determinat investitorii să renunțe la pozițiile lor în active riscante.

Un argument comun de investiție pentru Bitcoin este acela că servește drept acoperire împotriva creșterii inflației ca urmare a stimulentelor guvernamentale, dar analiștii spun că riscul este că o Rezerva Federală mai dură ar putea diminua Bitcoin.