11 decembrie 2006. O piaţă din ce în ce mai liniştită, pe măsură ce se apropie finalul anului, ultima şedinţă de tranzacţionare fiind pe 19 decembrie. Impactul cifrelor bune în legătură cu evoluţia economiei - creşterea economică din trimestrul trei de 8,3% duce creşterea din primele nouă luni ale anului la 7,8% - în piaţa bursieră a fost estompat de mişcările de pe scena politică. 12 decembrie. Cotaţiile scad, din cauza lipsei susţinerii din partea cumpărătoril
11 decembrie 2006. O piaţă din ce în ce mai liniştită, pe măsură ce se apropie finalul anului, ultima şedinţă de tranzacţionare fiind pe 19 decembrie. Impactul cifrelor bune în legătură cu evoluţia economiei – creşterea economică din trimestrul trei de 8,3% duce creşterea din primele nouă luni ale anului la 7,8% – în piaţa bursieră a fost estompat de mişcările de pe scena politică.
12 decembrie. Cotaţiile scad, din cauza lipsei susţinerii din partea cumpărătorilor, pe o lichiditate medie. Probabil, investitorii străini aşteaptă rezolvarea tensiunilor de pe scena politică. Titlurile Băncii Române de Dezvoltare au suferit o depreciere de 2,16%, până la 18,1, titlurile SNP, 1,69%, până la 0,5850, RRC, 2,48%. O informaţie aşteptată de piaţă: Erste a preluat 90% din pachetul salariaţilor BCR, ajungând să deţină 69,11% din acţiunile Băncii Comerciale Române. ING şi KBW dau semnal de cumpărare pe acţiunile Erste.
13 decembrie. Vacanţa îşi face deja simţită prezenţa în piaţă, cotaţiile evoluând relativ stabil la nivelul pieţei. SIF-urile au reuşit totuşi o apreciere de 1,2% la nivelul indicelui BET-FI.
14 decembrie. Veştile bune au animat piaţa, în special pe SIF-uri. Privatizarea CEC continuă, şi, peste aproximativ o săptămână, s-ar putea anunţa numele câştigătorului, reiterând astfel evenimentele de acum un an (decembrie 2005), când s-au derulat negocierile pentru vânzarea BCR. Planul de integrare a BCR în structurile Erste şi dezvoltarea celei mai mari bănci româneşti sunt foarte ambiţioase, fiind capabile să influenţeze favorabil mediul de afaceri. Conjunctura internaţională este de asemenea pozitivă: marile bănci de investiţii de pe Wall Street anunţă profituri-record, indicele DJIA atinge noi maxime istorice. La BVB, SIF-urile urcă (BET-FI, +4,56%) pentru a doua zi consecutiv, pe fondul unui volum în creştere, încercând să contureze o posibilă tentativă de ieşire din range.
15 decembrie. Deşi mai sunt doar două şedinţe de tranzacţionare în 2006, azi piaţa a fost animată, volumul tranzacţionat fiind de peste 93 milioane lei. La nivelul cotaţiilor, au fost înregistrate scăderi: SNP, 3,54%, BRD, 3,2%, BRK, 1,8%, RRC, 2,5%.