Creşterea Produsului Intern Brut a fost susţinută de cererea mai mare pentru exporturi şi servicii şi justifică intenţia guvernului de la Beijing de evitare a unor măsuri de stimulare mai ample decât cele adoptate în ultimele luni.
Liderii chinezi au relaxat controlul asupra achiziţiilor de locuinţe, iar banca centrală a suplimentat lichidităţile puse la dispoziţia băncilor, pentru a contracara încetinirea creşterii economice, provocată de reducerea cererii pe piaţa imobiliară.
Producţia industrială a urcat cu 8% în septembrie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comparativ cu un avans de 7,5% anticipat de analişti. În luna august era consemnata o crestere de 6,9%. Este cea mai lenta urcare din ultimii cinci ani.
Vânzările de retail au crescut cu 11,6% în termeni anuali, fiind aproape de aşteptările analiştilor, dar sub ritmul de 11,9% înregistrat în august.
Premierul Li Keqiang şi-a exprimat preferinţa pentru reforme care să stimuleze economia, iar guvernatorul băncii centrale s-a angajat să menţină o politică monetară prudentă. Preşedintele Xi Jinping a declarat în luna mai că ţara are nevoie să se adapteze la un ritm "normal" de creştere economică.
Faţă de trimestrul al doilea, creşterea PIB, ajustată sezonier, a fost de 1,9%, comparativ cu aşteptările analiştilor de 1,8% şi avansul de 2% înregistrat în trimestrul precedent.