Uscarea pielii poate fi combătută și cu o dietă potrivită. O alimentație bogată în vitamine și minerale vă poate ajuta să vă îngrijiți tenul în lunile grele de iarnă, potrivit Cnet.
Studiile au legat vitaminele și nutrienții de calitatea generală a pielii, de aceea este important să vă asigurați că includeți nutrienți vitali în dietă. Suplimentele de vitamine sunt o modalitate excelentă de a umple carențele, mai ales dacă nu primiți suficiente vitamine A, C, D, E, zinc sau cupru din alimentație. Fiecare dintre aceste vitamine are un rol important în hidratarea pielii, protejarea barierei pielii și sporirea protecției colagenului.
Iată care sunt cele mai bune alimente pentru a preveni uscare pielii și alte probleme dermatologice care apar în această perioadă.
Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt bogați în vitaminele A și C, care sunt excelente pentru piele. În timp ce vitamina A poate proteja pielea de efectele soarelui, ea poate împiedica, de asemenea, pielea, să se usuce prea mult. Dar excesul de vitamina A poate duce la uscarea pielii și crăparea buzelor. În schimb, vitamina C poate ajuta la creșterea colagenului din piele.
Portocalele
În lunile mai reci ale anului, începeți ziua cu o portocală sau un pahar cu suc de portocale proaspete. Acest lucru va oferi un booster de Vitamina C. Portocalele conțin și potasiu, care este foarte bun pentru hidratare.
Spanacul
Spanacul conține vitaminele C și K, precum și potasiu. Vitamina C ajută la producerea de colagen. Potasiul este, de asemenea, un nutrient excelent, deoarece vă ajută să mențineți întregul corp hidratat, inclusiv pielea.
Ardeii roșii
Folosiți-i în salate, supe și paste în perioada iernii pentru a oferi pielii un plus de hidratare. Ardeii roșii sunt o sursă bună de vitaminele A și C, care ajută la hidratare. Ardeii roșii conțin și vitamina K, care stimulează producerea colagenului și vitamina E, care poate ajuta la reducerea oricărei inflamații cauzate de deteriorare și uscare.
Somonul
Acest pește este apreciat pentru cantitatea de acizi grași Omega-3 pe care îi conține. De asemenea, somonul este bogat în vitamina D, care poate ajuta la combaterea inflamației și a uscării pielii.
Semințele de floarea-soarelui
Un sfert de cană de semințe de floarea- soarelui conține aproape jumătate din valoarea zilnică recomandată de vitamina E pentru un adult. Această vitamină ajută la menținerea barierei pielii protejată și hidratată. Semințele de floarea-soarelui conțin și cupru, un antioxidant care protejează pielea de razele UV.
Migdalele
Pe lângă faptul că vă ajută să mențineți pielea hidratată, migdalele sunt o sursă excelentă de proteine și fibre, făcându-le o gustare sănătoasă.
Ficatul de vită
Ficatul de vită este bogat în vitamina A, care ajută la prevenirea daunelor cauzate de razele UV. De asemenea, se pare că ajută la prevenirea apariției cancerului de piele și a acneei.