Compania de investiţii deţinută de miliardarul Warren Buffett, Berkshire Hathaway Inc., a înregistrat prima pierdere trimestrială din anul 2001 şi până în prezent.

Astfel, compania cu sediul în Omaha a raportat o pierdere netă de 1,53 miliarde de dolari , comparativ cu un profit de 940 milioane de dolari, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatele companiei au fost afectate de acţiunile cumpărate în cadrul companiilor petroliere la un moment inoportun. Astfel, Berkshire a suferit deprecieri de active de 1,9 miliarde dolari in primul trimestru al acestui an din cauza participatiei detinute la grupul petrolier ConocoPhillips. Berkshire Hathaway a cumparat actiuni ale companiei petroliere inaintea ieftinirii puternice a petrolului, spre finalul lui 2008.

Pe piata derivatelor, Berkshire Hathaway a avut pierderi de 986 milioane dolari in primele trei luni ale anului.

În primul trimestru al anului veniturile companiei au scăzut, de asemenea, cu 9,5%, la 22,8 miliarde de dolari. În urmă cu un an Berkshire a înregistrat venituri de 25,2 miliarde de dolari.

Warren Buffett este al doilea cel mai bogat om din lume, potrivit topului Forbes, cu o avere estimată la 37 miliarde de dolari. În 2008, Buffett s-a situat pe prima poziţie a topului.

SURSA: CNN Money