Air France-KLM, cel mai mare operator aerian din Europa, a anuntat ca va disponibiliza intre 1.000 si 2.000 de angajati dupa ce a raportat pierderi semnificative pentru al treilea trimestru fiscal al anului.

Air France-KLM a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o pierdere neta de 505 milioane de euro, pe fondul crizei economice care a afectat atat traficul de pasageri cat si divizia de transport de marfuri. In perioada similara a anului fiscal precedent, compania a raportat un profit de 139 milioane de euro.

Veniturile grupului, au scazut, de asemenea, cu 0,1%, la 5,973 de miliarde de euro, iar pierderile operationale s-au situat la 194 milioane de euro.

Reprezentantii Air France-KLM au declarat ca se asteapta inca la profit pentru anul fiscal care se va incheia la 31 martie, insa au specificat ca acesta depinde de situatia economica globala.

Compania aeriana a anuntat ca va recurge si la un program de scadere a costurilor cu pana la 1,2 miliarde de euro cat si la reducerea capacitatii cu 2 procente.

Sursa: Bloomberg