Societatea Feroviară de Turism SFT – CFR SA a înregistrat în primul semestru al anului pierderi de 2,48 milioane de lei, faţă de un rezultat negativ de 225.857 lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile societăţii controlate de Ministerul Transporturilor au scăzut cu 37,53%, de la 7,92 milioane de lei la 2,97 milioane de lei, iar cheltuielile s-au diminuat cu 66,97%, de la 8,14 milioane de lei la 5,45 milioane de lei.

„Activitatea SFT – CFR SA pe primele şase luni a fost afectată de criza economică existentă la nivel naţional care s-a reliefat prin scăderea gradului de ocupare în cadrul hotelurilor, prin scăderea încasărilor din vânzarea de marfă şi prin rezilierea unor contracte de închiriere spaţii”, se arată într-un comunicat al SFT CFR.

Afacerile au coborât cu 77,4%, de la 5,09 milioane de lei la 2,87 milioane de lei, iar datoriile au urcat cu 19,5%, de la 6,84 milioane la 8,18 milioane de lei.

Din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat, local şi al asigurărilor sociale, Administraţia Finanţelor Publice sector 1 a instituit în luna martie poprire cu titlu executoriu asupra conturilor bancare ale societăţii, îngreunând raporturile comerciale pe care societatea le are atât cu furnizorii cât şi cu clienţii, se mai precizează în comunicat.

SURSA: Mediafax