Pietonii din Frankfurt au decis să pună capăt parcărilor ilegale, iar șoferii se confruntă acum cu riscuri de sancțiuni ce depășesc 100 de euro. Cu peste 25.000 de sesizări înregistrate, orașul ia măsuri ferme împotriva celor care încalcă regulile de circulație.
Locuitorii din Frankfurt au găsit soluția pentru a pedepsi șoferii care parchează ilegal
Sătui de șoferii care ignoră atât regulile de circulație, cât și bunul simț, locuitorii din Frankfurt au găsit o modalitate ingenioasă de a-și exprima nemulțumirea. Autoritățile au lansat o aplicație prin care cetățenii pot raporta parcările ilegale, iar deja au fost trimise peste 25.000 de sesizări.
În imagini apare o mașină parcata chiar pe pista de biciclete, obligând bicicliștii să o ocolească. Aceștia ajung adesea pe drum, expunându-se astfel la riscuri inutile. O femeie vizibil deranjată a decis să raporteze șoferii care își parchează autoturismele în locuri necorespunzătoare.
Julia Kromer, coordonator științific, a menționat că vehiculul era parcat parțial pe trotuar. Deși este posibil să treci pe lângă mașină, a subliniat că trotuarul nu este destinat parcării.
„A parcat parțial pe trotuar. Poți trece pe lângă mașină, dar să nu uităm că este un trotuar, nu un loc de parcare”, a explicat Julia Kromer.
Aplicația contribuie la creșterea veniturilor orașului. Amenzile pot depăși 100 de euro
Utilizatorii trebuie să trimită o fotografie, numărul de înmatriculare și o scurtă descriere a situației, iar informațiile sunt apoi încărcate pe un portal dedicat administrat de municipalitatea din Frankfurt. În fiecare zi, se raportează, în medie, două sau trei astfel de incidente.
Falko Görres, utilizator al platformei de trafic rutier, a afirmat că regulile de circulație sunt concepute cu un scop clar: protejarea celorlalți participanți la trafic. El a subliniat că cei care nu respectă aceste reguli ar trebui să fie sancționați.
„Regulile de circulație au fost făcute dintr-un motiv bine întemeiat și anume pentru a proteja alți participanți la trafic, iar cine nu le respectă ar trebui sancționat”, a transmis acesta.
Invenția contribuie, de asemenea, la creșterea veniturilor municipale. Autoritățile au înregistrat deja 25.000 de raportări, iar amenzile pot depăși 100 de euro.
Ansgar Hegerfeld, reprezentant al Federației Bicicliștilor din Frankfurt, a menționat că oamenii încep să conștientizeze importanța respectării regulilor.
„Oamenii învață pur și simplu că trebuie să respecte regulile”, a transmis Hegerfeld.
Această metodă este în curs de evaluare și în alte orașe din Germania.