Un pilot a fost arestat in cabina avionului  pe care tocmai urma sa-l piloteze, posibil in stare de ebrietate. Acesta ar fi trebuit sa  decoleze de pe aeropoerul Heathrow din Londra, spre San Francisco (5.300 mile) la comanda unui Boeing 777, ce apartine companiei United Airlines.

Barbatul, in varsta de 44 de ani a fost escortat, duminica dimineata, de politistii aeroportului in incinta Terminalului 1, unde a fost supus unui test de alcolemie. Este foarte posibil ca politistii sa fi actionat in urma unui „pont” primit din partea unui membru al personalului de la sol.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei metropolitane din Londra a declarat ca „duminica dimineata, in jurul orei 09.00, politistii au urcat la bordul unei aeronave de pe aeroportul Heathrow si au arestat un barbat in varsta de 44 de ani. Acesta urmeaza sa se intoarca la postul de politie al aeroportului in data de 16 ianuarie, in cadrul unei anchete care a fost deja demarata”.

Pe de alta parte, compania aeriana United Airlines a declarat intr-un comunicat de presa ca „Pilotul a fost suspendat din functie pe perioada anchetei la care compania coopereaza cu autoritatile”. De asemenea, in comunicatul publicat, United Airlines mai precizeaza ca „politica anti-alcool a companiei este printre cele mai stricte in domeniu si nu exista toleranta in privinta incalcarii acestor reglementari”.

Conform declaratiilor unui pasager, acestia au ramas in avion pentru cateva ore, timp in care nu au fost informati cu privire la evenimentul petrecut.

Limita legala de alcool pentru piloti este de noua micrograme la 100 mililitri de aer,  de peste trei ori mai strict in comparatie cu limita admisa pentru soferi (35 micrograme).

Sursa: Telegraph