Piraeus Bank Romania a redus cu până la 1,25 puncte procentuale dobânzile pentru creditele de nevoi personale cu garanţie imobiliară acordate în euro, precum şi pentru împrumuturile imobiliare/ipotecare în aceeaşi monedă.

„Dobânzile aferente celor două tipuri de credite scad cu până la 1,25%, în funcţie de tipul creditului şi de caracteristicile acestuia”, se arată într-un comunicat al Piraeus Bank România preluat de Mediafax.

În cazul creditelor de nevoi personale cu garanţie imobiliară, banca a redus marja cu 1,25 puncte procentuale, de la 8,5% la 7,25%.

Pentru creditele ipotecare/imobiliare, banca a aplicat reduceri ale marjei între 0,4 şi 1,25 puncte, în funcţie de procentul de finanţare acordat. În aceste condiţii, noile dobânzi nominale pornesc de la 6,2%.

De asemenea, Banca Trtansilvania a redus, începând de astăzi, dobânzile la creditele şi la depozitele în moneda naţională.

„Da astăzi, am redus cu câte o jumătate de punct procentual dobânzile atât la creditele cât şi la depozitele în lei ca urmare a deciziei Băncii Naţionale de scădere a dobânzii de politică monetară”, a declarat directorul general al Băncii Transilvania, Robert C. Rekkers.