Beneficiarii au fost unitățile administrativ teritoriale – județe, orașe, municipii și comune. Astfel, pe lista celor ce au solicitat finanțare nerambursabilă se numără orașele Alba Iulia (2,5 milioane de lei), Arad (2,5 milioane de lei), Brăila (2,5 milioane de lei), Slatina (2,5 milioane de lei), Bacău (2,35 milioane de lei), Oradea (2,23 milioane de lei) etc. Un singur proiect a fost retras, cel depus de orașul Târgoviște.
De asemenea, au depus proiecte un număr mare de comune din aproape toate județele țării: Răcăciuni – județul Bacău (1,49 milioane de lei), Vulturești – județul Vaslui (1,5 milioane de lei), Colibași – județul Giurgiu (1,5 milioane de lei) ș.a.m.d.
Finanțarea maximă acordată reprezintă 90% din valoarea totală eligibilă a proiectului, fără a se depăşi suma maximă care poate fi acordată unui beneficiar, în cadrul sesiunii de finanţare.
Conform ministerului Mediului, Laszlo Borbely, fiecare autoritate locală a putut primi pentru un singur proiect, valoarea maximă fiind de 2,5 milioane de lei pentru oraşe (echivalent cu realizarea a maximum 12 kilometri de pistă) şi de 1,5 milioane lei pentru comune (maximum opt kilometri de pistă).
Banii au fost alocați pentru realizarea de piste pe amplasament nou, cu o singură bandă și pentru realizarea de piste pe amplasamente preexistente rutiere sau în cadrul trotuarelor, cu o singură bandă.
Scopul declarat al acestui program îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului prin utilizarea unor mijloace de transport nepoluante.
Vezi aici lista completă a solicitanților.