‘În ceea ce priveşte un nou program – Piste pentru biciclişti -, acesta va avea o sesiune deschisă de proiecte în perioada 20 iulie – 20 august şi se va adresa autorităţilor locale. Bugetul alocat programului este de 50 de milioane de lei şi prevede realizarea de piste pentru biciclişti, atât pe amplasamente noi, cât şi pe amplasamente deja existente, cu o singură bandă’, a afirmat Borbely.

Întrebat despre calitatea pistelor de biciclişti din România, Laszlo Borbely a admis că ‘este loc de mai bine’.

‘E loc de mai bine şi în Bucureşti şi în alte oraşe. În Ghidul programului (Piste pentru biciclişti – n.r.) apar aspecte tehnice legate de derularea proiectelor. Unul dintre motivele pentru care avem poluare mare este şi faptul că există foarte multe maşini parcate lângă trotuare sau pe acestea, fapt pentru care spălarea străzilor în acele zone devine imposibilă’, a subliniat ministrul.

Potrivit lui Borbely, fiecare autoritate locală poate primi buget pentru un singur proiect, valoarea maximă fiind de 2,5 milioane de lei pentru oraşe (echivalent cu realizarea a maximum 12 kilometri de pistă) şi de 1,5 milioane lei pentru comune (maximum opt kilometri de pistă).