Noul restaurant Pizza Hut are 30 de angajați, o suprafață de 375 mp și o sală de mese de 140 de locuri. Pentru primul an de funcționare, cifra de afaceri estimată ajunge la 750 000 euro.
Pe lângă extinderea reţelei de restaurante Pizza Hut – cel puţin unul în 2012, în provincie –, extinderea la nivel naţional şi pe segmentul de food service este, în definitiv, un pas logic pentru creşterea afacerii Pizza Hut – deţinută în sistem de franciză în România de American Restaurant System, companie controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.
“Vrem să ne asigurăm că Pizza Hut îşi menţine poziţia de lider pe segmentul de restaurante casual şi să creştem şi zona de livrări la domiciliu la nivel naţional, deoarece este un business cu potenţial”, crede Mark Hilton.
Pizza Hut a intrat pe piaţa românească în 1994 şi a ajuns la o reţea de 14 restaurante. PHD, divizia de livrări la domiciliu a Pizza Hut – lansată în urmă cu doi ani -, numără opt unităţi, toate în Bucureşti.
Cumulat, încasările Pizza Hut şi PHD au ajuns, în 2011, la 24 de milioane de euro. Cei mai vizibili jucători locali pe această piaţă sunt Jerry’s Pizza şi Trenta Pizza.