"Prin această nouă majorare a plafonului de garantare aferent programului Prima Casă 4, CEC Bank continuă să pună la dispoziţia clienţilor săi una dintre cele mai bune oferte existente pe piaţă. Accesând creditul Prima noastră casă de la CEC Bank, clienţii noştri beneficiază de dobânzi atractive atât în lei cât şi în euro, fără comisioane din partea Băncii", a declarat Radu Graţian Gheţea, presedintele CEC Bank.

Avantajele creditului "Prima noastră casă", oferit de CEC Bank, constau în dobândă avantajoasă, atât în lei (ROBOR 3M + 1,9 p.p.), cât şi în euro (EURIBOR 3M + 4 p.p.). De asemenea, durata maximă de finanţare este de 30 de ani, perioada de graţie este stabilită în funcţie de perioada de creditare. Aportul propriu este în valoare de minimum 5% din preţul de achiziţie/costul de construire a locuinţei. Mai mult, nu există comisioane din partea băncii şi sunt acceptaţi de codebitori în vederea completării veniturilor solicitantului. Clienţii au posibilitatea utilizării serviciului de Internet Banking gratuit pentru primele 3 luni, pentru vizualizarea situaţiei creditului (sold, dobânzi, rate), dar şi pentru operaţiuni curente (plăţi, depozite) şi posibilitatea obţinerii unui card de credit în baza analizei aceleiaşi documentaţii.

CEC Bank, bancă controlată de statul român, a urcat pe locul trei în clasamentul băncilor după primele şase luni din 2012, cu o cotă de piaţă de 7,84%, în condiţiile în care mulţi ani înainte de criză a gravitat în jurul locurilor 8-9, fiind devansată de multe dintre subsidiarele băncilor străine.

CEC administra active de 29 miliarde lei (6,4 miliarde euro) la sfârşitul lunii iunie.
Sursa: Agerpres